ahoj vsem,opravuji "betmena" BX1.6 z roku 89 a nejak logicky nechapu ze me bezi motor jen na dva valce... navic na druhy a treti... proste krajni valce jsou bez jiskry.. auti bylo puvodne nejak utopene ned predni kola a nedavalo jiskru vubec tak jsem dal novou inducni civku a ted resim tento problem...ma nekdo dobrou radu??? dik pavel
ahoj vsem,opravuji "betmena" BX1.6 z roku 89 a nejak logicky nechapu ze me bezi motor jen na dva valce... navic na druhy a treti... proste krajni valce jsou bez jiskry.. auti bylo puvodne nejak utopene ned predni kola a nedavalo jiskru vubec tak jsem dal novou inducni civku a ted resim tento problem...ma nekdo dobrou radu??? dik pavel
Zacni urcite rozdelovacom, potom vymen sviecky a nakoniec svieckove kabely.
Zacni urcite rozdelovacom, potom vymen sviecky a nakoniec svieckove kabely.
řešil jsem obdobnou závadu na této řadě bx, a mě to dělala totálně ohoblovaná vačka na zdvihu pro třetí válec.Zkrátka byla tak zhoblená že mi neotevírala sací ventil.
řešil jsem obdobnou závadu na této řadě bx, a mě to dělala totálně ohoblovaná vačka na zdvihu pro třetí válec.Zkrátka byla tak zhoblená že mi neotevírala sací ventil.
CERT: Ale ked pise ze mu to nehadze iskru tak to asi nebude vackou.
pavlikpce: ako si zistoval ze ti to nehadze iskru ?
CERT: Ale ked pise ze mu to nehadze iskru tak to asi nebude vackou.
pavlikpce: ako si zistoval ze ti to nehadze iskru ?
Jestli nehází, juknul bych na gufírko v rozdělovači, když ti tam napráší olej, tak nehází, ta mrška pak běhá ve vitřku na plášť těla rozdělovače.
Jestli nehází, juknul bych na gufírko v rozdělovači, když ti tam napráší olej, tak nehází, ta mrška pak běhá ve vitřku na plášť těla rozdělovače.
když ti na dvou válcích jiskru hází a na dvou ne a máš to vyzkoušený na tuty že na těch dovu jiskra nic a neberu v potaz špatné kabely a svíčky ty předpokladám skusils prohodit apod tak bych tip víčko rozdělovače a palec špatné kontakty moc vypálené.
když ti na dvou válcích jiskru hází a na dvou ne a máš to vyzkoušený na tuty že na těch dovu jiskra nic a neberu v potaz špatné kabely a svíčky ty předpokladám skusils prohodit apod tak bych tip víčko rozdělovače a palec špatné kontakty moc vypálené.
2 a 3 válec se krejí s jedním znakem na obvodu setrváku a 1 s 4 jsou na druhém znaku na setrváku, nezamačkli jste tam při výměně motoru třeba hlínu nebo sajrajtík z motoru?? Znaky jsou od sebe o 180stupnů, to znamená že se tomohlo něčím zanést.
2 a 3 válec se krejí s jedním znakem na obvodu setrváku a 1 s 4 jsou na druhém znaku na setrváku, nezamačkli jste tam při výměně motoru třeba hlínu nebo sajrajtík z motoru?? Znaky jsou od sebe o 180stupnů, to znamená že se tomohlo něčím zanést.
No ty problemy nastaly, kdyz jsem to utopil na polni ceste v kaluzi a bahne. Pak mne vytahli, roztahli jsme to a tak kilak to jelo a od te doby ani tuk...Nesla jiskra vubec, vymenili jsme indukcku a od te doby to jde viz vyse na 2+3 valec jenom...
No ty problemy nastaly, kdyz jsem to utopil na polni ceste v kaluzi a bahne. Pak mne vytahli, roztahli jsme to a tak kilak to jelo a od te doby ani tuk...Nesla jiskra vubec, vymenili jsme indukcku a od te doby to jde viz vyse na 2+3 valec jenom...:-(
Myslel som ze Bx ma setrvak 60/2 - tzn 60 zubov a dva vedla seba chybaju na signalizaciu HU prveho valca. Teda aspon 16v to tak ma.
Myslel som ze Bx ma setrvak 60/2 - tzn 60 zubov a dva vedla seba chybaju na signalizaciu HU prveho valca. Teda aspon 16v to tak ma.
Ted koukam neni to BX nahodov vybavene zapalovanim bez rozdelovaca - tzv waste spark modulom ? Ten je nasrubovany presne na mieste rozdelovaca a sluzi ako cievka. Hlavny znak je ze auto ma len 4 vysokonapatove kable. Ak ano a auto ide len na dva valce tak je bud mrtvy modul alebo pripojovaci kabel ktory spina striedavo 2 a 2 valce pripadne RJ ktora spina len jeden valec.
Ted koukam neni to BX nahodov vybavene zapalovanim bez rozdelovaca - tzv waste spark modulom ? Ten je nasrubovany presne na mieste rozdelovaca a sluzi ako cievka. Hlavny znak je ze auto ma len 4 vysokonapatove kable. Ak ano a auto ide len na dva valce tak je bud mrtvy modul alebo pripojovaci kabel ktory spina striedavo 2 a 2 valce pripadne RJ ktora spina len jeden valec.
2 Tief: Nene neni, je tam normalne rozdelovac, palec, indukcka...Ja sazim na vicko a palec a vymenim. Nema nekdo nahodou na BX 16 TGi, r.v. 90 ? Dik
2 Tief: Nene neni, je tam normalne rozdelovac, palec, indukcka...Ja sazim na vicko a palec a vymenim. Nema nekdo nahodou na BX 16 TGi, r.v. 90 ? Dik
Zozen si to nove, davat do auta stare vicko a palec je ako davat do auta stare sviecky ...
Zozen si to nove, davat do auta stare vicko a palec je ako davat do auta stare sviecky ...
Jo a nedava to krizem na rozdelovac a podle snimace z kliky nedava impulz ze stejneho mista na 1 + 4 valec...
Jo a nedava to krizem na rozdelovac a podle snimace z kliky nedava impulz ze stejneho mista na 1 + 4 valec...:-(
JO a je to obsah 1580, rv 1990, rozdelovac Ducellier origo, menili jsme svicky, kabely, indukckcu...Chyta to pod plynem a jede, ale na 2 valce, prave jen na 2+3 a pokud uvazuju logicky, tak kdyby bylo v hajzlu cidlo na prevodovce, tak to nebude davat jiskru, kdyby byla blba indukcka (coz byla a ted tam je nova) tak to taky nedava jiskru a kdyby byly blby kabely od indukckcy, tak to nepujde taky, jelikoz jeden kablik od indukcky by mel byt na 1+3 valec a druhy kablik na 2+4 valec ne? Tak proc to kua jde jen na 2+3, huh? ZKusim jeste dat novy vicko a palec a pak to asi hodim ze skaly, nebo dovezu Robertovi do Holetina, at to hodi ze skaly on :lol: pac Holetin je vys nez Pardubice
JO a je to obsah 1580, rv 1990, rozdelovac Ducellier origo, menili jsme svicky, kabely, indukckcu...Chyta to pod plynem a jede, ale na 2 valce, prave jen na 2+3 a pokud uvazuju logicky, tak kdyby bylo v hajzlu cidlo na prevodovce, tak to nebude davat jiskru, kdyby byla blba indukcka (coz byla a ted tam je nova) tak to taky nedava jiskru a kdyby byly blby kabely od indukckcy, tak to nepujde taky, jelikoz jeden kablik od indukcky by mel byt na 1+3 valec a druhy kablik na 2+4 valec ne? Tak proc to kua jde jen na 2+3, huh? ZKusim jeste dat novy vicko a palec a pak to asi hodim ze skaly, nebo dovezu Robertovi do Holetina, at to hodi ze skaly on :lol: pac Holetin je vys nez Pardubice :D
Vymenil si uz to vicko a palec ? Jo odporucam skusit tiez prehodit sviecky, tie ktore bolo dlho vo valcoch co nejdu prehodit do tych co idu. Nepisal si ako si otestoval ze naozaj nejde valec 1 a 4.
Vymenil si uz to vicko a palec ? Jo odporucam skusit tiez prehodit sviecky, tie ktore bolo dlho vo valcoch co nejdu prehodit do tych co idu. Nepisal si ako si otestoval ze naozaj nejde valec 1 a 4.
No, cekam na ty soucastky. Na 1+4 to nedava jiskru prave, ale z indukcky napeti jde (drat na 1+3 a 2+4 napeti dava)....
No, cekam na ty soucastky. Na 1+4 to nedava jiskru prave, ale z indukcky napeti jde (drat na 1+3 a 2+4 napeti dava)....
To celkom presne nechapem, s cievky predsa ide jeden tlusty kabel do rozdelovaca s neho 4 na kazdu sviecku nie ? Alebo mi nieco uniklo ?
To celkom presne nechapem, s cievky predsa ide jeden tlusty kabel do rozdelovaca s neho 4 na kazdu sviecku nie ? Alebo mi nieco uniklo ?