Zdravim mágové mám problemos, popraskaly mi přepady od přední levé pístnice. Měl jsem doma 2 pístnice z minulého BX, tak sem vybral tu lepší a vyměnil jí a přepady napojil kouskem trubičky a stáhnul drátkama...ale? Tahle pístnice bych řek že netekla a byla celkem OK mám jí tam a uniká mi kapalina pod tím gumovým co je na pístnici připáskovaný a vedou z toho ty dva přepady. Mám takovej dojem že ty starý přepady u podběhu budou ucpaný a ono to nemůže tamtudy protýkat protože to bylo hodně dlouho volně, dostal se do hoto asi bordel a teče to okolo toho co je na pístnici, protože se to tam neprotlačí...a ted otázky:
Může to tím být?
Jak to případně pročistit? Kompresorem?
Nemáte někdo tuhle pístnici v nějakým stavu aby netekla?
díky
Zdravim mágové:-) mám problemos, popraskaly mi přepady od přední levé pístnice. Měl jsem doma 2 pístnice z minulého BX, tak sem vybral tu lepší a vyměnil jí a přepady napojil kouskem trubičky a stáhnul drátkama...ale? Tahle pístnice bych řek že netekla a byla celkem OK mám jí tam a uniká mi kapalina pod tím gumovým co je na pístnici připáskovaný a vedou z toho ty dva přepady. Mám takovej dojem že ty starý přepady u podběhu budou ucpaný a ono to nemůže tamtudy protýkat protože to bylo hodně dlouho volně, dostal se do hoto asi bordel a teče to okolo toho co je na pístnici, protože se to tam neprotlačí...a ted otázky:
Může to tím být?
Jak to případně pročistit? Kompresorem?
Nemáte někdo tuhle pístnici v nějakým stavu aby netekla?
díky:-)
21.11.2007 15:00 -
Re: Přední pístnice a zase ty přepady
Míšo, ty kousky trubiček, co na ně nasazuješ takzvané kšandy, jsou jenom spojky, které vedou jen za nosník a dál se napojuje takzvaný pavouk. Dá se to pročistit tlakem , ale asi bys měl tlakovat proti směru toku LHM a eventuelně před tím prostrčit skrze čištěnou část měkký drát či lanko abys tlakem nerozstřelil pavouka. Prostrčením drátem zajistíš že je možnost úniku tlaku s nečistotami a znemožníš možnost takzvaného dozabetonování.
Míšo, ty kousky trubiček, co na ně nasazuješ takzvané kšandy, jsou jenom spojky, které vedou jen za nosník a dál se napojuje takzvaný pavouk. Dá se to pročistit tlakem , ale asi bys měl tlakovat proti směru toku LHM a eventuelně před tím prostrčit skrze čištěnou část měkký drát či lanko abys tlakem nerozstřelil pavouka. Prostrčením drátem zajistíš že je možnost úniku tlaku s nečistotami a znemožníš možnost takzvaného dozabetonování.
21.11.2007 16:31 -
no nějak to trošku pobírám a nějak trošku ne, protže se to tam všelijak kroutí v tom pavouku a nevim jestli by to šlo protáhnout. Leda mám doma strunu kterou protahujem kabely když děláme net. Co když to natáhnu nový hadičky do hádržky? Stane se prd ne?
no nějak to trošku pobírám a nějak trošku ne, protže se to tam všelijak kroutí v tom pavouku a nevim jestli by to šlo protáhnout. Leda mám doma strunu kterou protahujem kabely když děláme net. Co když to natáhnu nový hadičky do hádržky? Stane se prd ne?
21.11.2007 22:12 -
a co to napřed skusit jen profouknout s citem ??? třeba máš v řiti pístnice a moc ti propouští, že to ty tenké hadičky nestačí pobrat a taky třeba máš blbě ty přepady přitáhnutý jestli tam nemáš origo pásky ..
a co to napřed skusit jen profouknout s citem ??? třeba máš v řiti pístnice a moc ti propouští, že to ty tenké hadičky nestačí pobrat a taky třeba máš blbě ty přepady přitáhnutý jestli tam nemáš origo pásky ..
22.11.2007 07:20 -
origo pásky tam jsou, já to napoji až u podběhu. Zkusim to nějak šetrně profouknout a pak uvidim...pístnice by měla být v cajku
origo pásky tam jsou, já to napoji až u podběhu. Zkusim to nějak šetrně profouknout a pak uvidim...pístnice by měla být v cajku
22.11.2007 19:38 -
Pokud ta pístnice neteče nák moc tak bych to neřešil.Mě tečou obě ale v normě. Ale doporučuju aby sis koupil novou přepadovou hadici (ten bazmek s dvěma hadičkama co je připáskovanej na pístnici) ušetříš si časem loužičky zelené krve. Předem varuju že dát tam novej přepad na pístnici je bez správnýho vercajku pěknej horor. Zkus nasadit na ty dva přepady v podběhu hadičku a zkus to nejdřív profouknout plícema. Pozor já to profukování ještě nedělal jen píšu co bych udělal já kdyby se mi to stalo. Ať se zadaří. Zdar
Pokud ta pístnice neteče nák moc tak bych to neřešil.Mě tečou obě ale v normě. Ale doporučuju aby sis koupil novou přepadovou hadici (ten bazmek s dvěma hadičkama co je připáskovanej na pístnici) ušetříš si časem loužičky zelené krve. Předem varuju že dát tam novej přepad na pístnici je bez správnýho vercajku pěknej horor. Zkus nasadit na ty dva přepady v podběhu hadičku a zkus to nejdřív profouknout plícema. Pozor já to profukování ještě nedělal jen píšu co bych udělal já kdyby se mi to stalo. Ať se zadaří. Zdar
22.11.2007 19:56 -
no tak bych to asi chtěl nějak udělat. No teče to celkem dost. Dolívám litr za 3-4týdny a na to že sme student a kupuju litr na benzině za 250 se mi to zdá dost.
no tak bych to asi chtěl nějak udělat. No teče to celkem dost. Dolívám litr za 3-4týdny:-( a na to že sme student a kupuju litr na benzině za 250 se mi to zdá dost.
22.11.2007 20:00 -
No to je dost oleje!!!! Já tu svou (ted už otcovu neb mám XM) potvoru dolil naposled před dvěma roky a to hned po koupi.
No to je dost oleje!!!! Já tu svou (ted už otcovu neb mám XM) potvoru dolil naposled před dvěma roky a to hned po koupi.
22.11.2007 23:29 -