caute bxaci chtel jsem se zeptat kdyz mam turbodiesla a budu rostlinny olej redit s naftou 1:2 tzn 5l oleje a 10l nafty tak muze se neco posrat s motorem nebo jestli to pojede normalne?? diky za rady
caute bxaci chtel jsem se zeptat kdyz mam turbodiesla a budu rostlinny olej redit s naftou 1:2 tzn 5l oleje a 10l nafty tak muze se neco posrat s motorem nebo jestli to pojede normalne?? diky za rady
CITROËN Spirit Jste ochotný pomoci autokolegovi v nouzi zdarma nebo jenom za náklady?
Zaregistrujte se na CCCA. Společný projekt BX,C5,XM a citroën klubu. www.ccca.cz
No moze sa stat ze ti niekto kto pojde za tebou rozbije drzku Ale inak je na BX klasicky diesel takze by sa to malo spravat standardne a ocakavat mozes bezne problemy spojene s tymto palivom.
No moze sa stat ze ti niekto kto pojde za tebou rozbije drzku :-D :-D :-D Ale inak je na BX klasicky diesel takze by sa to malo spravat standardne a ocakavat mozes bezne problemy spojene s tymto palivom.
Jestli budeš olej ředit1:2 s naftou ,tak se ti nestane vůbec nic,v létě stačí i 1:1,dávej si akorát pozor na použité oleje a na jejich čistotu,v nové C5 bych to nezkoušel,ale u Bx klidně,jezdím na to 4 roky a motor se pořád točí,ročně najezdím cca 30.000km,tož tak
Jestli budeš olej ředit1:2 s naftou ,tak se ti nestane vůbec nic,v létě stačí i 1:1,dávej si akorát pozor na použité oleje a na jejich čistotu,v nové C5 bych to nezkoušel,ale u Bx klidně,jezdím na to 4 roky a motor se pořád točí,ročně najezdím cca 30.000km,tož tak :palec
To Tief-nevím proč by měl dát přes držku,max pokud má hlad a ty mu smmrdíš pod nos hranolkama.
To Smoulabx-ve 405 jsem jezdil i na čistý olej (použitý jsem nedával ,jen pěkně z láhve přímo před obchodem) a zdálo se mi ,že je lepší akcelerace a větší výkon což je dost subjektivní pocit.Olej jen do (pokud není předehřev a ....) +10°C a doporučuje se nepoužívat olej pokud máš vstř.čerp.ROTOdiesel.
Byl to motor asi typ 162s nalítáno více jak půl mega .
To Tief-nevím proč by měl dát přes držku,max pokud má hlad a ty mu smmrdíš pod nos hranolkama.
To Smoulabx-ve 405 jsem jezdil i na čistý olej (použitý jsem nedával ,jen pěkně z láhve přímo před obchodem) a zdálo se mi ,že je lepší akcelerace a větší výkon což je dost subjektivní pocit.Olej jen do (pokud není předehřev a ....) +10°C a doporučuje se nepoužívat olej pokud máš vstř.čerp.ROTOdiesel.
Byl to motor asi typ 162s nalítáno více jak půl mega .
PS a co jsem ještě vyčetl na myslím powerdiesel fóru,tak na tyto oleje jezdí všechny staré (mohou jezdit) komůrkové dýzly a z novějších ,že to schroustne jen klasika od WV-1,9TDi-PD.Ale jen právě PD ,jinak "komonraily"ne
PS a co jsem ještě vyčetl na myslím powerdiesel fóru,tak na tyto oleje jezdí všechny staré (mohou jezdit) komůrkové dýzly a z novějších ,že to schroustne jen klasika od WV-1,9TDi-PD.Ale jen právě PD ,jinak "komonraily"ne
Mě když došla ropa v jedný vísce, kde dávaly lišky Gute Noc, tak jsem si to šlapal do jednoty pro 5l rostliňáku a odfrčel jsem si to k nejbližší pumpě A úplně v pohodě, pak jsem to proplách za 800 ropou a jel jsem zase po svejch... Sice tam dlouho byl ještě ten rostlinák cejtit ale nouze je nouze....
Mě když došla ropa v jedný vísce, kde dávaly lišky Gute Noc, tak jsem si to šlapal do jednoty pro 5l rostliňáku a odfrčel jsem si to k nejbližší pumpě :-d A úplně v pohodě, pak jsem to proplách za 800 ropou a jel jsem zase po svejch... :-)) Sice tam dlouho byl ještě ten rostlinák cejtit ale nouze je nouze.... :-p
Nekomu to voni, nekomu smrdi Presne proto, nekdy to co jde lidem s vyfuku je straslive ( vid clovek co jezdil na trafo olej a podobne veci ... )
Jinak pravda je ze injektory v railech tohle lepidlo moc nemusi ... a pri cene zhruba 5000 za kus to neni vynosny obchod
Nekomu to voni, nekomu smrdi :) Presne proto, nekdy to co jde lidem s vyfuku je straslive ( vid clovek co jezdil na trafo olej a podobne veci ... )
Jinak pravda je ze injektory v railech tohle lepidlo moc nemusi ... a pri cene zhruba 5000 za kus to neni vynosny obchod :)
a kde mam zjistit jake mam vstrikovaci cerpadlo? treba ten rotodiesel ci co ?? a ten olej bych redil 5l oleje a 10l nafty . jinak bych do toho nesel
a kde mam zjistit jake mam vstrikovaci cerpadlo? treba ten rotodiesel ci co ?? a ten olej bych redil 5l oleje a 10l nafty . jinak bych do toho nesel
to šmoulabx-pokud umíš rozenat nápis BOSCH a ROTO tak to poznáš,je to někde z boku čerpadla alespoň na roto a je to čitelné i v namontěném stavu.
to šmoulabx-pokud umíš rozenat nápis BOSCH a ROTO tak to poznáš,je to někde z boku čerpadla alespoň na roto a je to čitelné i v namontěném stavu.